聯絡我們

電郵: odaaghk@gmail.com

FB: 舊區街坊自主促進組

想緊貼我們的最新動向,請留意fb專頁: https://www.facebook.com/odaaghk?notif_t=page_invite_accepted

聯絡我們” 有 2 則迴響

  1. 我家住在旺角新填地亍天台業主,2014年收到清拆令,與屋宇溝通期間希望延期清拆,但不接受並要求及早作好準備, 最近接獲用紅色的通知信,內容是最近巡查上址尚未清拆,又未有合理理由.如不, 否側票控,居住大厦是雙梯,.走火通道暢順為可不給與延期,同時大厦08年大厦以維修,如果過一兩年大厦又要維修,我怕到時雙重費用,到時要請拆石綿瓦害怕付擔不起。謝謝回覆

  2. 你們好!……我想問問我而家住緊長沙灣東京街褔榮街嘅劏房,但係住緊呢度比政府用強制土地收回條例未過人口80%被收回……政府有人上黎話2月28日之後唔接受賠錢就會出律師信🥺告我哋,其實都係賠萬幾蚊,仲話到時冇錢賠不特止仲要比律師費咁樣……我唔知點算,政府嘅野我哋啲小市民又唔識,我想問下,你們可以幫倒我哋嗎?
    我哋唔係要錢,只係要住嘅地方要安置唧,我自己本身申請緊單人公屋倫候緊架啦,但係都等咗8年幾咁耐,早2,3年前房署果邊仲加咗分,仲話我要再等多20年先或者可能先有機會上樓……我仲要係香港人,點解咁多大陸人都可以上樓,我哋啲香港人就要冇公屋住🥺😭😭😭
    而家又約我哋啲租戶去呢度,話要開會,時間係2月26號,(星期二)
    時間:下午6pm
    地點:大角嘴 福全街 6號 2/f

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s